Oljor för olika hudtyper

Jag har ju tidigare här skrivit om mina favoritoljor för hud- och hårvård. Jag tänkte följa upp det inlägget eftersom jag tror intresset är stort för att använda just naturliga oljor för att få en friskare mer välmående hud.

Det finns en mängd olika oljor som många alla har individuella egenskaper, de är helt enkelt bra för olika saker. Jag tänkte därför tipsa om någon eller några oljor som är bra för specifika hudproblem eller hudtyper.

naturlig olja

Torr hud

Man skulle kunna tro att ju fetare olja desto bättre är den på att mättat torrheten i huden. Riktigt så enkelt är det dock inte.

Mandelolja

Mandelolja är en mycket vanlig och lättillgänglig olja, den finns att köpa överallt. Denna olja är dessutom utmärkt att använda för den som har problem med eksem eller bara extremt torr hud i allmänhet. Oljan är prisvärd så man behöver egentligen inte spendera en förmögenhet på dyrare hudkrämer. Mandeloljan innehåller även gott om A-vitamin, något som är väldigt välgörande för huden.

Känslig hud

Människor är olika, vissa behöver inte ens smörja in sig men har perfekt hud ändå. Vissa människor får hudproblem av minsta lilla avvikelse i deras vardag. Det kan vara säker som att prova ny mat, att man är stressad, eller förändringar i temperatur och klimat som plötsligt kan få huden att bli synligt irriterad. En bra olja kan agera som en barriär i huden som alltid finns där för att skydda den från yttre och inre förhållande som försöker rubba dess balans.

Aloe Vera-olja

Aloe Vera-olja är en väldigt bra olja att använda som en skyddande barriär i huden. Denna olja är full med antioxidanter. Den är även antiinflammatorisk såväl som antibakteriell. Tack vara dess många egenskaper är den även lämplig för dig som har en naturligt oljig hy.

Akne

Akne är ett problem som drabbar många, för en hel del i unga år men för många hänger problemen med länge. Problemet med många läkemedel mot akne är att de använder en metod som torkar ut huden kraftigt. Uttorkningen kan i sig leda till andra hudproblem. Har man därför problem med torr hud efter att ha använt läkemedel mot akne så skulle jag rekommendera att man testar naturliga oljor istället.

Hallonfröolja

Regelbunden användning av hallonfröolja kan förebygga uppkomsten av akne. När man använt denna olja i ansiktet ett tag kommer hudens egen produktion av olja stabiliseras. Genom att huden inte själv producerar så mycket olja minskar risken att porerna ska täppas igen och finnar bildas. Linolsyran i hallonfröoljan är den magiska ingrediensen som stabiliserar huden.