Äta nyttigare

grontJag måste säga att jag tycker att det är mycket roligt att se hur intresset för att äta närproducerad och ekologisk mat ökar här i Sverige. Det känns också som att de stora företagen verkligen har fått upp ögonen för hur viktig denna fråga är för oss konsumenter. Jättekul tycker jag, det känns hoppfullt för framtiden! Till exempel så ser jag i min lokala butik hur Coop nu på allvar börjat marknadsföra sitt ekologiska sortiment och gett det en mer framträdande roll. I min butik är det en hel sektion med BARA ekologiska produkter, så man behöver egentligen inte handla något annat om man vill göra ett bra val för naturen.

Jag tror även att vi människor mår allra bäst av att äta mat med så lite tillsatser som möjligt. De ekologiska alternativen är ofta framställda med så lite tillsatser som bara går. Själv väljer jag alltid KRAV-märkningen när jag kan, och då plånboken tillåter. En annan sak jag kan tipsa om är att minska konsumtionen av kött. Detta är bra för miljön, måendet och dessutom sparar man pengar! Köttproduktion är en av de största miljöbovarna som finns. En enda liten köttbit orsakar många kilos utsläpp av koldioxid.

Sedan jag slutade äta kött har jag känt mig mycket lättare och friskare. Bönor och linser kan lätt ersätta det behöv kroppen har av protein så man behöver inte försaka något känner jag. Dessutom känns samvetet renare när man vet att man inte bidrar till en dålig djurhållning eller en massa utsläpp av växthusgaser.

Your email address will not be published. Required fields are marked *